Üniversitemiz TÖMER Müdürlüğü, Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz için Boğaz Gezisi Düzenledi

02.04.2019

"Üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İMÜ TÖMER) tarafından, Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrencilerimiz için 28 Mart 2019  tarihinde vapur ile Boğaz Turu gezisi gerçekleştirildi. Üsküdar Belediyesi'nin Valide Sultan Gemisi ile gerçekleştirilen gezide, YTB burslusu 15 yabancı uyruklu öğrencimiz, İstanbul'un tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini boğazdan görme fırsatı yakaladı. Fas, Tunus, Cezayir, Afganistan, Malezya, Tacikistan, Çad, Bangladeş gibi çeşitli coğrafyalardan ülkemize eğitim almak için gelerek üniversitemizi tercih eden İMÜ TÖMER öğrencilerimiz, gezi sırasında gemide bulunan vatandaşlarımızla konuşup kaynaşarak Türkçe'ye ve Türk kültürüne olan hakimiyetlerini arttırmaya çalıştılar. Aynı zamanda gemide bulunan tur rehberinin Türkçe olarak anlattığı Osmanlı tarihi, sarayları ve yalıları  ile ilgili bilgileri de dinleyerek tarihimiz hakkındaki meraklarını gidermeye çalıştılar.
    Gezi sırasında öğrencilerimize İMÜ TÖMER Müdürü Doç.Dr. Ahmet KOÇAK, Öğr.Gör. Resul ALTUNTAŞ, Öğr.Gör. Habibe DEMİR, Öğr.Gör. Meryem GÖKER ve Görsel İletişim Tasarımı Öğr.Gör. Enes Bilgin eşlik ettiler.
Öğrencilerin Türkçelerini geliştirebilmeleri için, Türk arkadaşları ile daha fazla vakit geçirmelerinin, kampüs alanlarındaki yemekhane, kantin ve spor sahalarını daha etkin kullanmalarının yanı sıra, bu tür etkinliklerin sayısının artmasının da büyük faydası olduğu konuşuldu. Öğrenciler de bu tür faaliyetlerin kendilerini memnun ettiğini, İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini bu vesile ile yakından görme fırsatı yakaladıklarını anlattılar.
Güzel bir bahar havasında Boğazın güzelliklerini seyrederek geçen gezi sonrasında, öğrencilerimiz çok güzel vakit geçirdiklerini ifade edip geziyi organize edenlere teşekkür ettiler."